Lantlig miljö

Målet med Ladan var att rusta upp byggnaden och göra den rättvis för sin plats. Att skapa en samstämd och välbalanserad plats för arbete, familjeliv och socialt umgänge.

Jag har varit projektledare från första skissen till klar byggritning. En trygg hand under hela byggnationen fram till färdigställande av miljö och att sätta slutlig inredning på plats.

Nu möter nya väggar i falurött det gamla taket. Röda stora fönster med spröjs bjuder in dagsljuset och blir en naturlig värmekälla. Ett vackert och levande betonggolv att gå på. Gedigna materialval lyfter känslan i rummet. Vita breda liggande brädor på vägg likt begynnelsen. Genomarbetade detaljer kring alla fönster och dörrar. Den låga takhöjden och den gamla dörren skapar en själ till rummet. Kaminen ger värme och bidrar till en rofylld miljö. Ett funktionellt pentry skapar en rumslig känsla och ökar möjligheten till social samvaro. En färgsättning som kontrasterar men ändå skapar en mjukhet till ladan. Det stora härliga bordet är ritat och byggt av mig. Allt gjort för att bidra till en levande miljö som hamoniserar med människans behov och mående.

I rummet intill finns en spadel, ett rum skapat för vila och återhämtning. Rummet fick en bröstpanel i grå nyans och ljusgröna väggar och tak. Rummet möblerades med enklare sittmöbler som tål våta badkläder. Poolrummet fick en klinker och kakel i gröna nyanser. Poolen är klädd i brunskimrande mosaik. Till detta valdes inredningsdetaljer i koppar för att skapa en påminnelse av ladans tidigare bruk. Kopparen plockas även fint upp i mosaiken. En samstämighet i material och form.  

Beskrivning: Victorias interiör och arkitektur har tagit fram ritningar. Arbetat fram ett helhetskoncept avseende alla exteriöra och interiöra materialval. Design av fast inredning och möbler, samt varit projektledare från ritning till färdigt resultat. 
Plats: Halland, Bua