Om Victoria – engagerad inredningsarkitekt

Just känslan av rum är mitt första minne. Jag kan fortfarande minnas mina första besök hos min farmor. Det färgglada golvet i hallen, den smala trappan och hur trappräcket kändes lent i min hand. Väl uppe på andra våning, mötes jag av en ombonad mönstrad heltäckningsmatta, en hallspegel med vackra vägglampor på var sida, och ett fint dekorerat matsalsrum, på den tiden kallat finrum. 

Husets själ sitter i arkitekturen

Under årens lopp har jag utvecklat ett starkt intresse för arkitektur och möjligheterna att skapa en genuin känsla genom att bevara och förädla husets tidstypiska drag. Det blir för mig grunden för den inredningsarkitektur som sedan följer.

Arkitektur är också något som påverkar oss människor och väcker känslor. När husets arkitektur harmonierar med en genomtänkt och finstämd inredning så känns det i oss och vårt välmående ökar.

Naturens rum

Naturen är viktig för mig och dess egenskaper har lärt mig mycket. Naturen ger oss kraft, energi och föder vår kreativitet.

Min passion är att inreda miljöer med naturens egenskaper och dess olika element, där inredningen är omsorgsfullt vald för att ge oss människor ett ökat välmående över tid.

Victorias interiör och arkitektur

Min bakgrund som inredare

Mitt första jobb på Ikea 2003 blev starten på min långa inredningskarriär. Under nio år fungerade Ikea som mitt andra hem och gav mig erfarenhet av allt från att bygga kommersiella utställningar, arbeta med belysning ur ett globalt perspektiv till att sedan bli ansvarig inredare på inredningsavdelningen.

Efter fem år som inredare på Ikea och studier i Bostadsutformning startade jag 2012 Victorias interiör. Möbeldesign och inredning har alltid varit min stora passion och att arbeta i egen regi var väldigt utvecklande. I fem års tid arbetade jag tillsammans med flera företag i stora ombyggnadsprojekt.

Victorias interiör tog fram ritningar, arbetade fram inredningskoncept, exteriöra och interiöra materialval, färgsättning och möbelförslag. Jag ritade egna platsbyggda inredningslösningar och var drivande från idé till färdig miljö. Under åren som projektledare etablerades många fina samarbeten.

Inredningsarkitekt på Arkitekterna Krook & Tjäder i Halland

Efter fem år med Victorias interiör var det återigen dags att pröva mina vingar och jag kom att få anställning på arkitektkontoret Arkitekterna Krook & Tjäder som Uppdragsansvarig inredningsarkitekt, med ansvar för helheten i projekt, leverera inom budget, samt aktivt utveckla och förvalta kundrelationer.

Tiden på arkitektkontoret i Halland blev en lärorik resa på många sätt. Nya utmaningar som jag med glädje och engagemang tog mig an.

Uppmärksammad av branschtidningen Arkitekten

Sommaren 2017 uppmärksammades jag av Arkitekten, Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning. Jag intervjuades inför min start som inredningsarkitekt på Arkitekterna Krook & Tjäder i Halmstad.

Läs Arkitektens artikel om mig!

Vad jag hjälper dig med

Idag driver jag mitt egna företag Victorias interiör och arkitektur där jag tar fram ritningar, arbetar fram helhetskoncept, exteriöra och interiöra materialval samt ger färgsättning och möbelförslag. Jag ritar även egna platsbyggda inredningslösningar samt arbetar projekterande och drivande från idé till färdig miljö.

Jag har lång erfarenhet av projektledning och finns gärna med i alla steg i ditt projekt. Från första ritning till utformning av design, produktbeställning, installation och slutbesiktning. Behöver du enbart konsultation eller rådgivning kring en ombyggnad, nybyggnad eller uppfräschning är du också i goda händer.

Oavsett uppdrag kan jag garantera dig ett engagerat, trevligt och professionellt möte med ett mycket lyckat resultat.  

Välkommen att kontakta mig!